13.08.2012

Tropik Salata


ChefsTable Mutfak Okulu'nda, Metro Toptan Marketleri davetiyle keyif iftar yemeğini sizlere burada aktarmıştım. Arayı açmadan "Tropik Salata" tarifini yayınlıyorum. Bakalım beğenecek misin? 


Aslında salatanın uzun uzadıya anlatılacak bir tarifi yok. Bütün malzemeleri beş dakikada beşiktaş misali karıştırdık mı hazır oluverir. Ancak bu salatanın malzemeleri pek alışık olduğumuz cinsten değil. Bu sebeple yazılmaya değer oluyor. 

Marulu elimizde bir kaç parçaya ayırdıktan sonra dörtte bir avokado, mango ve iki adet altın çileği doğruyoruz. 


Ardından zencefil turşusunu ekliyoruz. 

Son olarak 2 - 3 parça cevizi salataya ilave ediyoruz ve salata servise hazır. 

Zencefil turşusunu bugüne kadar hep suşinin yanında yedim. Salatayı yaparken tropikal meyveler ve zencefil turşusu ne alaka diye düşünmeden edemedim. Ancak lezzet olarak tropik meyvelerle müthiş bir uyumu var. 

Bence bir çoban salatası gibi sık sık sofrada yer etmez ama arada değişiklik olması adına denenebilir. Farklı tatlar denemeyi sevenlerdensen eğer, en azından zencefil turşusu, avokado, mango ve altın çilek birlikteliğini damağına bir tanıt derim ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginiz için teşekkür ederim.